Tranulökarnas jakthundskola Orsa Anke Meyer

Jag hinner inte med att skriva om alla träningshundar, men här kommer flera:

Min valpkurs 8-9 augusti översteg alla mina förväntningar. Ni som tränade här förut vet att vi brukar träna mycket fokuserat och allvarligt för att hinna ett fullspäckat program. Det gjorde vi så klart även den här gången. Vi tränade allt som ska tränas med valpar: blodspår, apport, skott, inkallning, stopp, vattenarbete, stånd, reviering, släpspår, ledarskap, kommunikation och vi lyckades även att provocera skall hos Geja. Alla valpar och alla människor var otroligt duktiga, men jag kan säga att hundarna var lite extraroliga den här gången så att vi hade mycket skoj. Ett exempel ska jag berätta: När Geja skickades in i vattnet för att apportera en dummy simmade hon ut, men sökte på ett helt annat ställe än dummyn låg. Hon sökte och sökte och till slutet dyk hon och kom upp med en liten fisk, som hon jättefint apporterade till husse. Otroligt!!! Banshee imponerade oss alla med super vattenarbete och fantastiskt stånd och Atlaz var otroligt duktig på blodspår och överraskade matte med hur fint han kan gå i koppel. Sammanfattat en väldigt lyckad kurs med supertrevliga, superengagerade deltagare som har stor empati för hundarna. Det är härligt att se. Tack att ni kom hit och lycka till med träningen hemma!
Lite feedback:
"
Tack för en jätteroligt och inspirerande helg! Vi fortsätter med bl.a. koppelträning."
"Tack själv Anke! Intressant, lärorikt och utmanande! Mycket att reflektera över och nya övningar att jobba med på vägen mot en allround jakthund. Fisket är en bonus som vi bjuder på, varför apportera en plastbit när det finns ”riktigt” att apportera."
"Tack för en fantastisk helg och vilka fina bilder!"


Träningshund „Hunter vom Stangenheck“ (1 år) fick „full pott“ på prov i eftersöksgrenarna. Stort grattis Andreas och Ellinor!
Tusen tack för era fina ord:
"Andreas ställde upp med Hunter på prov idag. 10/10 på spår+apport, 10/10 vattenarbete och bästa unghund. Tusen tack till dig, dels för att du hjälpte oss hitta Hunter men också för att du lärt oss allt vi kan."
Vad rörd och glad jag blir att få sådana meddelanden! TACK!!!
Hunter vom Stangenheck
Vi hade en underbar valpkurs med fina valpar och mycket intresserade, kloka och supertrevliga hundförare. Imponerande var kontakten mellan alla hundägare och sina hundar.
Vi tränade apport på fält och i skogen, stopp, stånd, skott, reviering, blodspår, simning, vattenapport, att gå fint i koppel, människa-hund-kommunikation och ledarskap. En lyckad kurs – jag är mycket nöjd med alla! Tusen tack till alla deltagare! Jag fick mycket trevlig feedback efter kursen:
"
Tack Anke Meyer fantastiskt roligt att få ta del av dina kunskaper och träna hos dig! Syns snart igen!"
"
Tack för en bra helg. Nu har vi mycket att träna på tills nästa gång."
"
Tack för en lärorik och inspirerande helg i härlig omgivning Anke! Ser framemot fortsättningen."
"
Tack själv för en intressant och lärorik helg Anke!"
"Tusen tack för två sååå värdefulla träningsdagar tillsammans med dig! Ser fram emot nästa träningen!"

"Vilka fantastiska dagar hos gurun Anke Meyer! Dock så briljerade min pojk med naturligt stående för fågel. Oops! Nu blir det fokus på att trigga skall!"


2020-07-18: Unghundskurs med hundar av lite blandad ålder mellan 5 månader och 3 år. Dagen var lång och krävande. Vi hann mycket: Blodspår för alla, apport, släpspår, vattenarbete vid två sjöar med olika svårigheter, en simulerad skogsfågeljakt och lugnet på pass bredvid en pågående jakt med jobbande hundar och många skott. Hundarna var mycket duktiga och klarade av alla uppgifter även att hoppa in och apportera från en sjö utan strand. Största utmaning idag var att gå fint i koppel. Här finns hos de flesta lite träningsbehov.
Tack alla deltagare för en härlig dag i skogen!

Ett supertrevligt och mycket engagerat gäng Skåningar är på Tallhed för träning. Vi tränar många VGP moment: släpspår i skogen, apport över hinder, rävapport. Imorgon blir det VGP momenten ”Buschieren” (hunden jobbar under bössan) och ”Ruhe am Stand” (hunden beter sig lugnt åt sidan av en jaktsituation), mycket apport igen, apport över dike, fritt följ och linförighet, stopp och en simulerad skogsfågeljakt. Det måsta så klart vara ett fullspäckat program om man åker så pass långt. Jättekul att träna med det här gänget och deras duktiga hundar!

Tack för trevliga feedbacken: "Tack Anke för två inspirerande dagar! Fokus på hunden i rätt ”mode” framöver. Teamwork!"
"Nu har vi fått smaka lite på vad tyskt fullbruk kan innebära. Tack till kloka Anke Meyer, kära vännerna...."


Träningsmålet idag med Grosser Münsterländern Lexus var att gå fint i koppel. Bilderna pratar för sig själva. Husse, matte och Lexus var mycket duktiga. Andra målet var blodspår, som Lexus gjorde för första gången efter min speciella metod och det gick jättefint. En underbar hund. Kul att träna med honom!
Tack för trevliga feedbacken: "
Tack för en mycket bra träning och tydlighet i vad jag gör fel. Nu får vi jobba vidare så jag lär mig."
"Ännu en fin träning med Anke i Orsa. Har haft hundar större delen av mitt vuxna liv men har ändå massor att lära mig." TACK!!!


Valpkurs 27-28 juni: En härlig träningsdag med supertrevliga människor och otroligt duktiga valpar mellan 12 och 17 veckor som tränade full fart trots 30 grader i skuggan. Alla imponerade på blodspår som inte är lätt under extremt torra förhållanden. Apportövningar gick jättebra lika som att gå fint i koppel. På slutet fick alla kyla ner sig i vattnet så att den här heta träningsdagen gick bra tack vare skogens och vattnets kylande effekt. Jag är mycket nöjd med träningsdagen och ser fram emot att fortsätta imorgon! Andra dagen blev lika bra. Tusen tack för all feedback:
"Tack för en givande dag! Vi ser framemot fortsatt träning imorgon. "Tack så hemskt mycket Anke Meyer för två fantastiskt lärorika och roliga dagar! Vi känner att vi har fått en riktigt bra grund till fortsatt träning för Amarillo."
"Helgen tillbringade vi norr om Orsa på valpkurs med Duo. Mycket inspirerande och lärorikt med en mycket inspirerad, trevlig och duktig instruktör, Anke Meyer. Nu har vi en hel del att träna på med vår lilla plutt."
"Som sagt- supertrevliga och inspirerande dagar. Tack!"


Tusen tack, Markus och Lina, för en supertrevlig träningsdag. Ni gör ett fantastiskt jobb med Tranulökarnas Elda (1 år). Vi hade ett fullspäckat program och allt har fungerat jättebra. Ni var så duktiga alla 3! Jag är mycket nöjd med dagen.

2020-06-06 Fortsättningskurs:
Efter två ”otrogna” helger med träning för andra hundraser hade jag glädjen att träna med ett härligt gäng Kleiner Münsterländer i helgen. Fem ettåringar och en treåring tränade många HZP och VGP moment. Superduktiga hundar allihopa – jag var mycket nöjd. Tack till alla deltagare för en fantastiskt trevlig träning och för trevliga feedbacken: "
Tack för mycket bra träning!"
"Tack för en bra och lärorik träningsdag i Dalarna!"
"En mycket bra och trevlig träninghelg. Stort tack Anke. Alltid lika kul att komma till Tallhed. Du kommer se oss där igen."

9-10 maj: Valpkurs i snöfall idag. Ändå blev det 2 härliga träningsdagar - igår på fältet och idag i skogens verklighet. Otroligt hur ca.12 veckor gamla valpar kan utveckla sig under bara 2 träningsdagar. Så glädjande och givande för mig att se. Vi tränade apport, stopp, stanna, sök, skott, blodspår, vattenapport, teambildning, människa-hund-kommunikation, ledarskap, inkallning, reviering och att gå fint i koppel. Alla var mycket duktiga och jag är mycket nöjd med helgen!
Tack till alla deltagare, vi ses snart i unghunds-kursen!

Jag hade en härlig träningshelg med två supertrevliga tjejer och sina två fina Gråsidingar Ayla (5 år) och Trolla (6 år). Jättekul att träna med vuxna hundar som var mycket duktiga och reagerade jättefint och direkt på mitt lite annorlunda sätt att träna. Vi tränade flera VGP-moment, stopp på olika sätt, lite vattenarbete och annan allmän träning. Lättlärda, snälla, trevliga hundar. Tusen tack Christine och Malin att ni kom hit – det var en stor glädje för mig att träna mer er!
Tack för feedbacken: "
Tack Anke, verkligen superbra träning."
"
Tack för en innehållsrik och jättebra träningshelg!"
" Ankes träningar är bäst!"  HAHA, TUSEN TACK!

26/4 Fortsättningskurs:
Vilken härlig dag!
Jag hade en lång träningsdag med ett gäng ettåringar.
Vi hade jättekul, hundarna och hundägare var superduktiga. Vi tränade apport, stopp, vatten och flera VGP-moment (Buschieren, Ruhe am Stand, Ablegen, Schussruhe). Jag var väldigt imponerad över hundarnas framsteg under träningen. Tusen tack att ni kom och lycka till med träningen hemma!! Jag är mycket nöjd med dagen! Tusen tack för feedbacken: "Så härlig dag! Tusen tack Anke och alla andra för att vi får vara med i erat härliga gäng."
Jag hade en jättetrevlig träningshelg med Sture (Hirschfängers Wicks). En vaken kille som har många talanger. Apport lärde han sig jättefort, näsan är fantastiskt bra och han är en mycket snäll och tillgiven hund. Vi tränade stopp, apport, blodspår, släpspår, lydnad vid skott, koppel, stanna, stånd, reviering, non verbal kommunikation för jakt, ledarskap och mycket mer. En fullspäckat helg och jag är mycket nöjd med Sture och hans husse. Tack, Johan, att ni kom långa vägen hit och lycka till med fina Sture!!

Jag hade äran att träna med en Grosser Münsterländer. Vi kämpade på trots 10 minusgrader. Lexus var mycket duktig. En lugn och förig hund som trivs tydligen i nya familjen. Lycka till med den här fina hunden!!
Tack Daniel för dina fina ord: "Tusen tack för en kanonbra dag. Du gav oss massor av ny insikter och tips. Vi kommer definitivt tillbaka."


Jag hade fantastiska träningsdagar med den här lilla mannen och hans supertrevliga husse och matte. Sune är en valp från Frank Alvegg i Norge efter "Bele vom Fleckenbühler Land" och "Anton vom Halbemonder Horst". En riktigt bra valp, som lär sig otroligt snabbt och som jobbar väldigt fokuserat och med stor viljan att göra allt rätt. Det var en glädje att jobba med den här hunden och med Linn och Erik, som gör ett fantastiskt jobb med honom. Det känns en underbar harmoni mellan dem tre. Jag är supernöjd efter de här träningsdagarna! Tusen tack att ni kom och lycka till vidare! Sune blir en riktigt bra jakthund - det kan jag lova!
Via fb fick jag de här fina orden av Sunes matte: "Tusen tack för en otroligt lärorik helg, nu har vi massor att jobba vidare med hemma! Vi är mer är nöjda alla 3 och vilken ära för oss att få komma till dig i Orsa med den kunskapen och erfarenheten du bär på! En helt fantastisk helg och du är en underbar människa Anke."

Marie och Laban laddar innan första jaktsäsongen

Så roligt att träna med "bra material"!
Hade 2 supertrevliga träningsdagar med Faron von der Grünbacher Sonnleit'n. Han är 6 månader gammal, väldigt klok och lär sig otroligt snabbt. Riktar man hans temperament och fokus på äkta utmaningar, så jobbar han väldigt koncentrerat och bra. Han jobbade fint på släpspår med bra apport, gjorde super vattenarbete och blev mycket förig under träningen. Han vill jobba och är på väg till en riktigt bra jakthund. Tack, Atle, för 2 härliga träningsdagar och tack för dina fina ord:

"Det er meg som skal takke Anke. Vet nesten ikke hva jeg skal si, men det føles som om jeg l rte mer på disse intensive treningsdagene enn på alle årene med Kleiner Münsterländer til sammen. Hvis vi klarer å omsatte all denne l rdommen i praksis, kommer dette til å bli veldig bra. Tusen takk for to veldig hyggelige og sv rt l rerike treningsdager."

Jag hade härliga träningsdagar med Mia och Kerstin (HirschFänger’s Walkyria), 11 månader. Är mycket nöjd med matte och hunden. Kerstin har utvecklats väldigt bra. Hon har mycket temperament, men så snart hon är i rätt ”mode”, så är hon lättlärd, förig och väldigt fokuserat. Hon jobbade fint på blodspår, ”stop” fungerar toppen för unga åldern, hon älskar vatten, har bra stånd och lugnt och fint sök. Apport kunde vi fixa till så att jag var imponerad hur fint det gick idag. Härlig hund och duktig matte! Tack, Mia för fina orden:

"Det är jag som ska tacka dig, Anke, för hur proffsigt du läser av både hund & matte så du på bästa möjliga sätt kan hjälpa oss göra om göra rätt, eller bara putsa på det som redan fungerar det är för mig värt så otroligt mycket.
Tack fina du för all din kunskap & hjälp."
 

Jag är mycket stolt över mina tyska träningshundar som tränade hela 2 veckor hos oss inför sina höstprov i Tyskland. De klarade proven suveränt. Elliot vom Herteler 180 poäng på HZP och Laika vom Münsterland blev även provvinnare på VGP med 338 poäng i första pris. Tack, Kirsten och Claudius för förtroendet och stort grattis!!! 

sommarträningsläger

********

Det är en stor glädje för tränaren när kundarna lyckas med sina hundar och mest glädje när man får höra detta via mejl:

"Har både igår och idag apporterat torrand och "färsk" orre i skogen UTAN lina ca 30-50 m. Han springer rätt ut, letar, hämtar och travar tillbaka till mig direkt!! Tack för hjälpen!"

Elle och Kiroz är ett oerhört duktigt team.
 Lycka till under kommande jaktsäsongen!

Elle och Kiroz
Elle och Kiroz


*********

Viltjägarens Anni
Viltjägarens Anni
Anni med and
Dags igen för Chaplin
Karolin med Indy
Karolin med Indy
Lilla Indy jobbade bra under 2 träningsdagar. Hon fick lite läxor och redan dagen efter träningen fungerade allt som önskat. Det är en jätterolig träningseffekt som jag får uppleva ofta att hundarna tar sig med mycket och dagen efter träningen ser man stora förändringar. Superkul!
Fortsätt lika engagerat, Karolin! Ni gör ett jättebra jobb!
Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa med tungapport
Tranulökarnas Bessa

Jocke har gjort ett fantastiskt jobb med Bessa. Hon har lärt sig en riktig bra "apport" och det behövdes bara lite, lite finjustering för att kunna säga: perfekt. Är det dags för finjusteringar jobbar vi redan på högsta nivå och så kan jag bara säga: "Toppen, Jocke, kör vidare - det blir superbra".
 
Jocke med Bessa
Bessa helt fokuserat

Trogen Chaplin hälsade på igen. Jättekul med honom och Rebekka. Hon gör ett fantastiskt jobb med den här starka hanhunden. Chaplin och Antonia blev bästa vänner...
Caplin och Antonia
Järpmyrens Kiroz
Kiroz har lärt sig mycket under kort tid och det är en stor glädje att jobba med honom och hans människor. Jag ser fram emot nästa träningen - han blir snabbt bättre och bättre...
Herrskapets Pil (Chaplin)

Chaplin igen...

Han blir förnuftigare och förnuftigare. Alla unga vilda pojkar blir förr eller senare stor. Vilken tur. Han var duktigt och matte med!  Tack för rolig besök!

 

Tranulökarnas Bakira hälsade på för lite träning. Det visade sig att hon är en apport-naturtalang. Att hon är suveränt på blodspår visste vi redan. Hon är en energisk liten dam som är på vägen att blir vuxen. Värsta tiden är över, Arne.
 

Nele & Kira
Viltjägarens Anni apporterar
Viltjägarens Anni inkallning

Anni jobbade bra under en frostig träningsdag på Tallhed. Hon är en apport-talang, inkallningen är tipptopp och första blodspår efter min metod att visa alla blodsdroppar fungerade utmärkt. Hon är en glad, men lite för försiktig hund som älskar att samarbeta. Tack för en trevlig dag med hund och husse!

Anni stannar
Anni blodspår

Dags för Chaplin igen. Stor blev han. Hjärnan är fortfarande barnslig och redan lite tonårig - inte lätt den här åldern.

Ändå tränade vi i snö och kylan och han fungerade jättebra.

Vad snyggt han blev! En riktig bra Münsterländer-hane med energi och bra mentalitet.  

Herrskapets Pil (Chaplin)

Lilla Ixi kom igen under hösten
för att fräscha upp sina kunskaper.

Hunden fungerar och behöver bara
träning, träning, träning...

IXI
Viltjägarens Anni
Viltjägarens Anni

Lilla Anni är speciellt duktig med apport, lättlärd och duktig med ståndarbete. Kanske ska simstilen förbättras litegrann.

Anni, jag lovar att din husse kommer att lära sig allt han behöver för att föra dig. Jag såg att du kan!

Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo

Emil och Bilbo har blivit ett DREAM-TEAM!!

Samarbete och kommunikation mellan hund och förare fungerar jättebra.
Bilbo är väldigt duktig på land och i vatten. Emil, du gör ett fantastiskt jobb!!! 

Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo

 

Roligt att jag fick träna med Laika vom Münsterland.

En väldigt snygg och duktig tjej. Se själv:

Laika klarade 4 veckor senare sin HZP i Tyskland
med fantastiska 180 poäng! Stor grattis!!!

Laika vom Münsterland
Ruben

 

Jag är glad att fick välkomna den här snygga exemplet av en annan jakthundsras. Engelska settern Ruben är en mjuk, klok hund och det var roligt att jobba med honom och att träffa hans trevliga ägare.   

Herrskapets Pil (Chaplin)
Herrskapets Pil (Chaplin)

Nu börjar livets allvar, lilla Chaplin (12 veckor gammal)!

En energisk och trevlig hund, som lär sig snabbt och ihop med matte Rebecka blir han ett bra jaktteam. Kul att ni tränade på Tallhed. Jag ser fram emot att träffa er igen!

 

Wildbachberger Gabi
Wildbachberger Gabi

Lilla Gabi har en imponerande jaktlust. Hon tog mården och kom med den trots att den var nästen lika tung som hon själv. Jättekul att jobba ihop med lika duktiga husse och matte! Ser fram emot att träffa syskonen Gabi och Glimra igen!

 

Ixi
Ixi

Ixi hoppade spontant in i en liten träningspaus jag tänkte göra mellan systrarna Glimra och Gabi. Det var en glädje att träffa den här lilla tjejen vid 11 veckors ålder. Hon verkar bli tuff, är lugn, uppfattar snabbt och är otrolig bra på inkallning. Läxa till nästa träning: Ixi, du ska simma mycket under den här fina sommaren - vi såg att du kan och vad skoj vi hade... 

   

Wildbachberger Glimra
Glimra och Toni

3 månader och redan väldigt duktig! Glimra blir med hjälp av Henrik säkert en riktigt bra jakthund. Hon är lugn, klok, visadede ett fantastiskt ståndarbete och älskade vatten.

 

Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa

Bessa (7 månader) är på väg att bli en bra jakthund. Jocke och Sofia är väldigt engagerade och kommer att lyckas bra med projektet. Inte lätt med en tonårig tuff Münsterländer...

Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa

 

Precis som sin bror Bagger är Bilbo på rätt väg...

Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo

 

Bagger, 7 månader, jaktpassionerad och vattenglad - han blir bättre och bättre...

Tranulökarnas Bagger
Tranulökarnas Bagger

 

Leonardo är en charmig och duktig hund. Han och hans husse tränade hårt och fick belöning: Full poäng på provet! Grattis till båda killarna!
Dessutom har snygga Leonardo fått "excellent" på utställning. Grattis!

Leonardo vom Vechtetal
Leonardo vom Vechtetal

 

Iza har utvecklats väldigt bra. Hon jobbar som terapi- och jakthund.

Iza vom Eichenkamp
Iza vom Eichenkamp
Leo och Toni hade roligt
Det gick upp och ner...

I november var det dags för träning med Leonardo igen. Han har blivit en snygg 8 månaders hane, som är lydigt och duktigt.

Målet var att träna apport, stanna och stanna i samband med vilt. Vi kom fram i stora steg därför att Fredrik hade jobbat bra under sommaren. Små korrigeringar här och där, men det är väl mening med träning. Duktig hund och duktig förare och därför var jag mycket nöjd och får titta tillbaka på en jättetrevlig, givande helg. Tack Fredrik, Sara, Matilda och Erik för besök!!

Ett fint par?
Apport över hinder. Det blev avancerat!!

 

Iza har varit på Tallhed för en veckas jaktträning. Stefan, Kattis och Jesper gjorde ett fantastiskt jobb. Hunden är lydig och trygg och trivs tydligen i familjen.

Iza full fart
Iza på fältet
Iza och sin kusin Antonia är bästa vänner
Iza innan spårarbete
Iza spårar lugn på blodspår
Första vattenapport

Vi tränade apport, sök, släpspår, blodspår, vatten-apport, lydnad, skott, passivitet och mycket mer. Iza var en duktig elev. Under arbete är hon väldigt lugn och högkoncentrerad. Hon är snäll och lättlärd, samtidigt har hon passion och egen vilja.

I leken såg man att hon är en självsäkert liten dam med mycket temperament, som har inga problem med starkare hundar utan kämpar till kraften tar slut och det kan ta tid .

En trevlig, givande vecka med supertrevliga människor.

Tack Stefan, Kattis, Jesper och Iza för besök!   

Leonardo
Leo - vattenarbete
vattenapport
loss

I början av juli fick jag besök av 5 månader gamla Leonardo och hans trevliga familj för att träna lite för jakt.

Leo är en mycket bra uppfostrad hund. Hans lydnad är imponerande. Alla i familjen är väldigt konsekventa och Fredrik gör ett jättebra jobb med sin lilla jaktkompis.

Vi tränade spår, apport, stånd för fåglar, vatten-apport, "down" och testade hundens skottfasthet.

Leo är en lugn och snäll hund. Han är väldigt uppmärksam, har stor arbetsvilja, jaktintresse och är mycket fokuserad på sin förare. Han har alltid ett öga på honom - det visar tydligt deras nära och bra relation till varandra.

Speciell fint var Leos spårarbete. Han har tydligen en bra nos och stor spårintresse. Hund och förare passar bra ihop. Härligt att se deras samarbete. 

Leo är skottfast och vi fick redan höra sikt-skall.

En lyckad helg i solsken. Jag är superglad över Fredrik och Leonardo. Utan tvekan blir de ett bra jakt-team.

Trevlig umgås och avkoppling. Leo och Toni blev vänner.
"Down" är någonting "allvarlig" - bra gjort, Leo!
Nele, Antonia, Iza
Nele, Antonia, Iza

Iza besökte oss på Tallhed i 4 månaders ålder. Hon är mycket väl uppfostrat, tuff och samtidigt jättesnäll och lättlärd. En riktig fin hund med otroligt duktiga husse, matte och "storebror". 

Jag är glad att få se, hur bra hunden utvecklar sig. Iza blir säkert en jättebra jakthund! Hon ska komma till träning i juli - jag ser fram emot och ska berätta!

Iza vom Eichenkamp
Nele och Iza