Boken Kleiner Münsterländer Tranulökarnas hundskola jakthundsträning valpkurser Orsa Tallhed

Äntligen finns boken "Kleiner Münsterländer". Den är inbunden, har 140 sidor och 78 bilder och den finns på svenska och norska. Boken berättar om rasens historia, ger tips hur man väljer valp, visar första steg med valpen, första valpövningar och innehåller en stor träningsdel med alla moment en allsidig jakthund behöver träna. Boken beskriver injagning och jakt med Kleiner Münsterländer samt proven och här speciellt internationella proven och proven i rasens hemland. Ett kapitel ägnar sig rasens hälsa och på slutet finns en samling av frågor och svar angående Kleiner Münsterländer. En bok för alla KlM-intresserade och p.g.a. den stora träningsdelen även en bok för ägare av andra jakthundsraser. 

Boken kostar 399 kr inklusive frakt inom Sverige.
Du kan beställa boken genom att swisha SEK 399 på swishnumret 123-3011764 och ange din adress som meddelande.
Har du en speciellt lång adress eller beställer du från utlandet, kan du skicka din adress per mejl:
anke@tallhed.com

Så klart kan du även köpa boken i min jakthundsbutik i Orsa/Tallhed.

Norska boken kan du beställa här: atj@live.no
Jag är glad över de första bokrecensionerna:

"Redan fått vårt exemplar. Kan verkligen rekommenderas, skaffat till förstagångsägare av Kleiner Münsterländer. Såå mycket samlad fakta, tips och erfarna råd!"

"Boken är jättebra - verkligen intressant!"

"Välskriven, intressant och tydlig! Den här hoppas jag att alla nyblivna KlM-ägare köper (och alla andra också)! Tack Anke och Atle!"

"Fick den för några dagar sen, riktigt bra bok. Man får väldigt konkreta råd i viktiga frågor när man är ny med rasen. Valpdelen är också kanonbra, man behöver fräscha upp dom kunskaperna varje gång man skaffar valp."

"Tusen tack för den fina boken - den kom med posten idag! Jag har redan hunnit bläddra och läsa en del och inser att den här boken borde varje valpköpare få några veckor innan valpen kommer hem. Själv skulle jag med säkerhet haft nytta av den."

"Vilken fin och matnyttig bok du författat! Så intressant läsning!"

"Nyfiken på hur man tränar en stående fågelhund from scratch? ... som dessutom skall lära sig att stöta och apportera!? KÖP BOKEN om världens bästa ras. Skriven av en sjukt cool kvinna, Anke Meyer - what she doesnt know isnt worth knowing!!!"

"
Mycket bra bok synd bara att jag inte hade den innan jag köpte min valp men vi nöter på och tränar på många saker som jag inte hade någon aning om."

"Samma här! jättebra bok med bra tips som börjar ge utdelning direkt man testar knepen! men man skulle haft den när Zeke var valp nu är han ett år och sådär jätteenvis."

"Jag kan bara säga att den är en guldgruva. Inne på vår tredje münster och här får vi hjälp att undvika de flesta misstagen. Kan varmt rekommendera boken!"

"
Rekommenderar boken starkt."

"
Jättefin bok Anke! Håller på att läsa! Så bra innehåll, rekommenderas varmt!"

"
Har du inte skaffat boken så gör det! En toppenbok! Borde finnas hos alla klm ägare. Kombinera gärna med en kurs hos Anke Meyer."

"
Instämmer ! Den är jättebra!"

"
Mycket bra bok!! Användbara tips som jag kommer använda mig av! Även om nu Grim är 5 år, så är det aldrig ”försent”…"

"Bogen er fantastisk og jeg kan godt lide dine träningsmetoder. ärgerligt jeg ikke havde bogen fra Ponto var hvalp."


"Sen vill jag bara säga att boken du har skrivit är helt underbar! Vi hade aldrig kommit så långt med träningen som vi gjort utan den!"

"Ville bara återkoppla att jag tycker boken var riktigt bra! 

Massor av tänkvärda erfarenheter och konkreta upplägg för hur man tränar och fostrar en bra jakthund. Mycket värdefullt för mig. Tex tyckte jag din metod för att träna spår utan klöv verkar bra och ett nytt grepp anpassat för verklig jaktsituation."

 

På sidan 23 saknas en merit hos Perle vom Kiefernwalde. Perle fick den fina titeln "JKN" genom ett fantastiskt resultat på Bundes-HZP. JKN får en hund för speciella prestationer på ett internationellt förbundsprov av det tyska KlM-förbundet. Det ska stå JKN istället för LN. För boken har det ingen betydelse - det här var bara ett exempel för att förklara alla förkortningar.