Tranulökarnas jakthundskola Orsa Anke Meyer

 

Under "Träningshundar 2" skriver jag om mina nyare träningshundar. "Träningshundar 1" är äldre inlägg. Jag hinner inte med att skriva om alla träningshundar och i träningar där man löser speciella problem, hinner jag inte med att fotografera. Här kommer alltså inte alla, men de flesta av träningshundarna: 


"Anna vom alten Fürstenweg" var på genomresa och tog chansen att träna lite inför den stora utmaningen i oktober hemma i Tyskland. Om allt fungerar som idag kommer du klara din VGP galant, fina Anna. Lilla Bea fick också apportera och gjorde lika fint som mamman Anna. Lycka till och fortsatt trevlig semester!Fullbruksträning 18 juni
Idag fick jag uppleva grandiosa vattenarbeten och fantastiska rävapport i olika variationer. Stort grattis Christine och Micke till era fantastiska jakthundar. Det är en glädje att träna med er! Filmen visar släpspåren och vattenarbeten ur släpdragarens perspektiv.Fullbrukskurs 8-9 juni 2024
Vi hade en härlig kurshelg igen – en ren hanekurs med oerhört duktiga hundar och lika duktiga hundförare. Vi tränade många fullbruksmoment och jag var mycket, mycket nöjd med ALLA! Tack att ni kom hit och lycka till kommande jaktsäsongen!
Feedback:
"Ett stort och varmt tack för en superbra och rolig helg. Så lärorikt och underbart att se hur du hjälper varje förare arbeta med just sin hund. Din värme och kunskap inger trygghet och glädje i att fortsätta träna."
"Tack för en strålande bra helg i vått och torrt. Kommer gärna åter."
Fullbrukskurs 25-26 maj
Ännu en härlig träningshelg går mot sitt slut. Och återigen kan jag vara extremt nöjd. Alla hundar klarade sina krävande uppgifter bravuröst, som man kan se på bilderna. Det blev läxor här och där, men alla vet hur de ska fortsätta och hundarna kommer absolut att vara redo för jakt till hösten. Jag fick följa de flesta hundarna hela vägen från valpåldern till vuxen hund. Det är väldigt givande och skönt för mig. Jag önskar er nu all lycka på vidare vägen och massa fina gemensamma jaktupplevelser!!!
Feedback:
"Tack Anke för en fantastisk helg med nya kunskaper och en riktigt trevlig och bra kurs!"
"
Tack för en underbar och lärorik helg. Det var så roligt att se Atlas prestera, vi blev positivt överraskade under flera moment. Du har verkligen en stor förmåga att se varje hund och deras potential."
"
Takk for en kjempe fin helg!"
"
Tack för en superhelg!"
"
Tack till dig Anke för din stora kunskap och energi. Tess sover gott nu!"
"Tusen takk for god stötte og veiledning gjennom kursene hos deg. Det har virkelig vaerd til stor hjelp for oss som förstegangs Kleiner Munsterlander eiere!"
"Tack Anke för en fantastisk helg med nya kunskaper och en riktigt trevlig och bra kurs!"


Fullbrukskurs 18-19 maj
Vilket underbart gäng att träna med! Jag fick följa Münstersystrarnas F-kull från valpåldern över unghundskurs till fullbrukskurs idag. Duktiga, föriga, vackra hundar allihopa. Bredvid fullbruksmomenten blev kursen en HZP-intensivkurs eftersom flera i kursen ska till Tyskland i höst för HZP. På varma lördagen tränade vi HZP's och VGP's vattenmomenten: andapport med skott, sök och apport från övervuxet vatten och vi tränade and-simmspår i sikt på levande-and-momentet. Allt gick underbart. På söndag blev det intensiv släppspår-träning med kanin och and och eftersom det var en fullbrukskurs slutade vi med momenten "räv över hinder" och rävapport. Jag blev väldigt imponerat hur bra sista momenten fungerade och kan säga att det var en riktigt fin fullbrukskurs på hög nivå. Tack till alla som var med och lycka till nu med prov och jakt!
Feedback:
"Tack, Anke, för en härlig helg!"
"Takk for en fantastisk bra helg. Nå vet vi hva vi skal trene på for apport!"
"
Münsterträning hela vägen med bästa Anke."
"
Fantastiska bilder och resultat! Grattis till proffsiga instruktioner!"
"Tack för en riktigt bra träningshelg!"

Valpkurs 11-12 maj
En underbar valpkurs är till ända. Jag hade glädjen att träna hela helgen med otroligt fina och duktiga valpar. Vi tränade allt en valp ska vid ung ålder börja med: apport, linförighet, stopp, reviering, blodspår, skott, vattenapport, efter träningen även lite reizangel och för husse och matte: kommunikation och ledarskap. Så roligt att träna med så fantastiska valpar och sina engagerade människor.
Feedback:
"Tack för två härliga dagar! Ser fram emot massa träning och återbesök till hösten!"
"
Tack för en trevlig lärorik helg, syns i augusti!"
"
Vilken toppenhelg vi fick hos Anke Meyer!"
"
Haft en kanon helg, lärt oss massa bra! Kul träning och bra redskap i bagaget. Tack Anke Meyer för denna toppen helg!"
"En härlig dag i Orsa skogen är till ända. Toppen trevligt med roliga övningar i följsamhet, apport och stopp. Hjördis är nu jätte trött efter alla nya intryck och lek med nya kompisar och fått träffa sin syster Strimma. Imorgon väntar blodspår i skogen och andra spännande saker. Allt under Anke Meyer’s trygga ledarskap i Tranulökarnas jakthundskola."
"Tack för en härlig helg som gav mersmak! Nu är resten upp till oss och hundarna."
"Vilken helg vi har haft! Jag, Axel och Cero har alla tre lärt oss väldigt mycket av Tranulökarnas jakthundskola. Det gav inspiration och läxor att nöta vidare på hemma."
 

Unghundskurs 4-5 maj:
Jag hade en drömhelg! Träningssäsongen är öppnad och vilket väder vi fick och vilka fina hundar och människor jag fick träffa. I extrema värmen igår tränade vi skog och vatten. Unghundarna var jätteduktiga att apportera trots att jag valde min avancerad sjö där unga hundar får vara lite modiga och hoppar in från myrkanten. Det gick jättebra. Idag var det lite kyligare och vi tränade i solsken på fältet. Jag var glad att se hundarnas framsteg sedan valpkursen i höstas. Vi tränade blodspår, vattenarbete, lugnet på pass, skott, stanna i skogen, apport i skogen, apport på fält, stopp, stånd, koppelgång, passivitet och det viktigaste: kommunikation och ledarskap. Alla fick lite personlig läxa och kan nu träna hela sommaren till nästa utmaning - fullbrukskursen i augusti. Ni var härliga allihopa! Tusen tack att ni kom hit, de flesta från lååångt håll! TACK för en underbar helg!
Feedback:
"
Tack för att vi fick komma. En väldigt rolig och lärorik helg. Nu åker vi hem och tränar tills nästa gång. Hundarna snarkar bak i bilen.Trötta och nöjda."
"Tusen tusen tack för en toppenhelg. Vi har fått så mycket hjälp och många goda råd. Nu ska vi hem och träna och hoppas att vi kan vara med i augusti. Fantastiskt ställe du har. Vi stortrivdes."
"Tusen tack ska du ha för ditt fantastiska engagemang Anke! En härlig och lärorik helg och med stöd av din otroligt pedagogiska bok ska vi träna med Knut." 


2024-02-02
Fina Alba (6 månader) fick lite träning idag. Det började snöar när träningen började och det slutade snöar när träningen slutade. För en äkta jakthund som Alba inget problem. Hon jobbade väldigt fint och hade roligt i snön. Du blir en toppen jakthund lilla vän!
Feedback:
"
Takk för en jätte bra träning Anke! Mycket roliga övningar vi nu får ta med oss hem. Och så roligt å se Alba ta så fint stånd på dina vaktlar!"
"Det var så kul när Bård kom "hem igen" till stugan efter träningen tillsammans med dig. Han hade så många fina tips han ville dela med sig av och var super motiverad."Fina valpen Odin fick ett litet träningsläger på Tallhed och jag är helt förtjust i den här lilla hunden. Han är oerhört förig, lättlärd, duktig och supersnygg. En riktigt fin hund alltså. "Storebror" Malte fick vara med också och skötte sig exemplariskt han också.


 
Sommarbackens Signe fick lite träning idag och hade sååå roligt.
Vilken fantastisk valp! Supersmart, superförig, superduktig. Hon blir en toppen jakthund. Tack att ni kom hit! Så kul att träffas igen!

Träningshund Hulda briljerade på Fullbruksprov:
"I helgen tog vi ett 1:pris på vårat första Fullbruksprov som gick av stapeln i Flen på Jällsjögårds marker. Hulda blev bästa hund på smygjakt, vattnet och fältet."
Stort grattis matte Paulin och fina Hulda!!!

Nala är en omplaceringshund som bor sedan 2 veckor hos John. En glädje att se hur omtänktsamt och kärleksfullt han behandlar hunden, som måste först komma riktigt fram i nya miljön. Nala är 1,5 år, bodde i stan och fick ingen träning alls. Vi börjar alltså vid noll och duktiga Nala jobbade fantastiskt fint under första koppel- och apportträningen. Vilken lycka för Nala att hon kom till den här hussen nu. Allt blir bra nu för henne. Så rörande.

 

 

16 september 2023
Träningshund Dharma klarar
tyska avelsprovet HZP med
fantastiska 183 poäng.
Stort grattis Christian och
Dharma!!!
 


Unghundskurs 16-17 september 2023:
Alla kämpade hårt på unghundskursen i helgen. Även en Stabijhoun var med. Vi tränade reviering, apport, stopp, stånd, koppelgång, blodspår, lugn på pass, skott, vattenarbete, stannar kvar och kommunikation & ledarskap. TACK att ni var med och lycka till nu med träningen hemma och under hundarnas första jaktsäsongen!!!
Feedback:
"Takk igjen for to ekstremt l rerike dager. Du gir enorm inspirasjon til å "fixe dette". Takk for veldig konkrete råd og to-the-point instruksjon. Fighter, Anders og jeg kommer igjen, og booker 18-19. mai."

"Tack och mycket att ta in och använda framför vilket uppskattas!"

Idag hade jag en underbar träningsdag med Sommarbackens Sebastian. Jag fick följa honom från valpåldern och är mycket imponerat hur den tuffa, kaxiga valpen har utvecklat sig under Bengts ledning till en duktig, förig unghund. Sebbe var inte enklaste valpen. Han är en riktigt mentalt stark individ och som första hund var han en äkta utmaning för husse och matte. Dock imponerande jaktberättelser över Sebbe redan under första jaktsäsongen i ett års åldern visar mig en gång till att starka hundar är de bättre jakthundarna. Jag är säker att Sebbe kommer ge sin husse många fina jaktupplevelser utöver det normala. Vi tränade apport, reviering, stopp, inkallning, down, blodspår, stanna kvar och vattenarbete. På slutet stod han fint för vaktlarna. En riktigt fin tuffing som kommer säkert utmana sina kära hela sitt liv, men fördelar med en sådan klok och självsäker hund övervägar och harmonin mellan husse och hund känner man tydligt. Lycka till nu under nya jaktsäsongen!
Feedback: "Tack Anke för en jättebra dag för både husse och hund!"


Unghundskurs 26-27 augusti: Lyckan var på vår sida under helgen. Det skulle regna för fullt båda dagarna. Precis under kursens tid var det uppehållsväder. Idag sken även solen efter en kväll och en natt med värsta starkregn. Det måste ha att göra med trevliga gänget på den här unghundskursen. Man säger ju att solen skiner när änglar resar. Vi hade två underbara dagar och alla hundar var sååå duktiga - jämt duktiga allihopa! Så fantastiskt roligt - jag var så nöjd.

Idag hade jag en härlig träningsdag med en superduktig Wachtelhund. Ajax jobbade superfint på fältet, i skogen och i vattnet. Vi tränade apport på fältet och i skogen, koppelgång, blodspår, skott, vattenarbete, stanna kvar och mycket ledarskap och kommunikation. Kul med lite omväxling angående hundras.

19 augusti fullbrukskurs: Vilken härlig, solig dag vi valde för Tranulökarnas fullbrukskurs. Alla hundar kämpade hårt. För fullbruk kan man träna hur länge som helst. Vi tränade moment från svenska och tyska fullbruksproven: mycket apport - släpspår/fri sök på fält och i skogen med and, kanin och räv, apport över hinder och över diken med and, kanin och räv, vattenapport, simsläpspår, kvarstannande och lugn vid smygjakt, stopp och koppelgång. Ett härligt gäng igen - tusen tack att ni kom hit. Nu kommer jaktsäsongen - lycka till!!!
Feedback: "Stort tack till dig Anke. Din stora kunskap och energi är suverän!"

När man sitter ganska trött vid datorn efter en lång träningsdag och håller på att bearbeta kursens bilder och plötsligt fladdrar något sådant in: "Var ut på gåsjakt i morse. En gås blev skadeskjuten. Gåsen börjar springa iväg, jag skickar på Hunter som springer ikapp, avlivar och apporterar gåsen. Fick bara med slutet på film. Det är tack vare din apportträning som har funkat så bra på alla våra hundar. Tack Anke!" Sååå glad jag blev! Tusen tack Andreas!!! Titta på filmen: https://youtube.com/shorts/MRQvSQA9

12-13 augusti: Åtta underbara valpar jobbade hårt under helgen och trotsade allt galet väder. Vi tränade apport, stopp, inkallning, linförighet och som vanligt ledarskap och kommunikation på lördag och blodspår, apport i skogen, skott, stopp och vattenarbete på söndag. 

2023-07-29
Idag hade jag glädjen att ha kennelbarnbarnet "Sommarbackens Mio" på träning. Han är 11 veckor gammal och gjorde allt för första gången. Första apport på fältet, första simning och första vattenapport. Allt gick som en dans - vilken underbar valp! Mio är extremt lugn och stabil - en enorm mental styrka i den lilla killen. Tack Tor Petter att du kom hit och lycka till med din nya jaktvän!!!
Feedback:
"Det var vel min glede! Fantastisk hjelp! Nå er det desverre bare opp til meg! Takk!"
Jag hade idag stora glädjen att träna med Atlas (Herrskapets Hopp) och hans trevliga och superduktiga människor. Atlas är med sin otroligt hög energi en äkta utmaning för husse och matte, men det visade sig att den ändå föriga hunden blir med rätta kommunikationen mjuk som ett lamm och väldigt lydig. Han behöver starka ledare. Sedan går allt som en dans: apport, vattenarbete, inkallning, koppelgång. Stoppet är inte tuffa hundens starkaste sida. Det blir hans läxa över sommaren. Allt annat ska också tränas för att bli ännu bättre. Jag tycker om den här starka och samtidigt föriga hunden. Spännande att se hans utveckling framöver.


Unghundskurs 10 juni 2023:
Underbara unghundar och trevliga, duktiga förare kom till dagens unghundskurs. Vi tränade apport, stopp, koppelgång, blodspår, vattenapport, skott, lugnet på pass, stånd, hundmöten och så klart ledarskap och kommunikation. Härligt sommarväder förgullde dagen ännu mer. Tusen tack till alla deltagare!!!
Feedback:
"
Fantastiskt kurs - på alla sätt! Varierande, nivåanpassat, jaktinriktat och som kronan på verket med en så karismatisk och engagerad kursledare. Tack för allt, Anke! Och på återseende!"
"En jättebra kurs som vanligt. Vi kommer säkerligen tillbaka framöver."
"Tack för trevlig och mycket nyttig kurs! En trött hund idag."

Jag hade nöjet att träna med Münstersystrarnas F-kull och är mycket imponerad av denna fantastiska, homogena kull. Alla nio valparna är supersnygga och mycket, mycket duktiga hundar. Bilderna talar för sig själva. Alla uppgifter genomfördes med lätthet, alla valpar arbetade väldigt fokuserat även om de bara är 12 veckor gamla. Vi tränade koppelgång, apport, stopp, ledarskap & kommunikation, blodspår, skott, vattenarbete och allt som dök upp under träningen. Jag är mycket nöjd med helgen, är tacksam att ni kom hit och jag önskar er all lycka med era underbara valpar.
Feedback:

"En fantastisk helg med hela F-kullen. Alla nio valpar samlade från Sverige, Norge o Finland.
Tack alla för att ni kom o bidrog till superhärlig helg o tack Anke Meyer för ett fantastiskt upplägg för dessa valpar som är 3,5 månader och den energi o glädje som du ger."
"Visst är hon fantastisk denna Anke Meyer! Vilken härlig och positiv energi och så mycket kunskap att förmedla. Och så roligt att du fick dit hela kullen."
"Igjen takk for l rerik helg. Vi kommer tilbake! Hilsen Fighters"
"Tack för idag vi är alla så nöjda!"
"Vi säger stort tack för en fantastisk helg, vi är fyllda med energi o träningstips!❤️
Vi kommer gärna tillbaka!"


Valpkurs 20-21 maj
En riktigt lyckad valpkurs med härliga, duktiga valpar och supertrevliga hundförare. Och vilket väder vi hade! Vi tränade allt en jakthund behöver: apport, stopp, vattenarbete, blodspår, koppelgång, skott och mycket ledarskap och kommunikation med hunden. Hundarna var väldigt föriga och reagerade oerhört bra på små förändringar i kommunikationen.
Feedback:
"Tusen takk for en fantastisk helg! Det var kjempe gøy og vi har l rt så mye!!"
"Vilka fina bilder och vilken underbar kurs! Tack ännu en gång!"
"Tack för en bra kurs i helgen, väldigt givande och utvecklande!"
Och så fick jag en film nästa dagen från en lycklig husse med en apporterande Vilton och rapporten att stoppet fungerar bra. Så härligt att se att allt fungerar hemma!


Unghundskurs 6 maj
Jag är så supernöjd med dagens unghundskurs. Mycket duktiga hundar och supertrevliga, fantastiska människor. Det var mycket roligt att träna med er!!! Tusen tack för en underbar dag och lycka till för träningen hemma!
Feedback:
"Tack för en trevlig och lärande dag. Bella sover som en stock hoppas bara husse kommer ihåg allt han har lärt sig."
"Stort tack för idag!"
"Tack för en fin kursdag igår! Alltid lika inspirerande!"


En trevlig träning i kylan med Bendis och hans fantastiska matte:


Jag hade glädjen att träna 2 dagar med den här fina tjejen:
Alice (Münstersystrarnas Eira) är en väldigt lydig och vacker hund med fantastiskt bra stånd och sök. Det är svårt att motstå hennes charmiga natur. Lycka till nu med jakten fina Alice och husse!


Träningshundar Tintin, Tess och Gunvald klarade suveränt av deras HZP i Tyskland. Stort grattis till alla tre!!!Unghundskurs 24 september
En lång, intensiv och otroligt trevlig träningsdag:
Sista unghundskurs i säsongen blev blött, men ändå mycket rolig.
Ett underbart gäng som passade jättebra ihop gjorde dagen fantastiskt trevlig. Vi tränade reviering, koppelgång, apport, stånd, stopp, blodspår, vattenapport och lugnet på pass. Alla hundar jobbade jättefint och var väldigt bra uppfostrade. Det var underbart att träna med er och era duktiga hundar. Tack igen Maria för fotograferingen! Tusen tack alla för en toppendag och lycka till nu med jakten!

Feedback:
"
Stort tack för en lärorik och rolig dag med många fina hundar och trevliga hundägare."
"
Tack för en fantastisk dag. Kursen var bra o givande. Vi har lärt oss mycket. Nu lockar jakten för oss o Bodil."
"
Tack för återigen en givande o trevlig kurs! Alltid kul att träffa andra ekipage!"
"Hej Anke! Som tidigare en utomordentligt bra kurs, ger nytändning för alla."
"Tack för en givande och rolig kurs!"
"Tack för en lärorik och givande dag!"
Hej Anke, kursen var jättebra och vi lärde oss massor! Väldigt utvecklande för oss och vi har redan omsatt de nya insikterna med Lizzi på hemmaplan."
"På unghundskurs hos bästa Anke Meyer i Tallhed, Orsa. Många nyttiga övningar för både två- och fyrbenta jägare. Apportering, stopp, stånd, blodspår var några av dem. Tack Anke för en mycket rolig dag!"


Valpkurs 17-18 september
Den sista valpkursen i säsongen var så pass roligt att man redan längtar till våren. Otroligt fina och duktiga valpar tränade hos oss och gjorde tillsammans med sina människor att helgen blev ett härligt event.Vi tränade allt vad en liten jakthund ska lära sig för att bli en bra stor jaktkamrad. Tack till alla som kom långa vägar hit och förgullde den här fina hösthelgen.

Feedback:
"Tack för bra kursdagar i helgen! Alltid lika inspirerande!"
"Tack för två mycket givande och roliga dagar. Du har ett väldigt härligt driv och engagemang till hundarna och lär ut på ett mycket bra sätt."
"Tack för en trevlig och givande helg. Mycket matnyttigt med hem i ryggsäcken att plocka fram och nyttja i träningen med vår lilla Viltjägarens Elli. Ditt engagemang och din positiva inställning är helt fantastisk. Tack för allt du gör för rasen och våra hundar!"
"Stort tack för en mycket bra kurs! Kul att träffa så många Klm med sina husse/matte. Många intryck för både mig och Kajsa, som somnade tidigt igår."
"Tack alla för trevlig kurs och framförallt tack Anke - vi kommer gärna åter."
   


Unghundskurs 6 augusti 2022
Fantastiska unghundar tränade hos oss i mycket otrevligt väder som var inget problem för de tuffa jakthundarna. Super blodspår, fina stånd, imponerande vattenarbeten, fantastiska inkallningar och stopp. En riktigt härlig dag och på slutet även med solsken.
Feedback:
"Tack för en toppendag!"
"Så roligt att få vara med en heldag hos er i Orsa. Stort tack från Charlie och Göran!"
"Stort tack för bilderna och en fantastisk kurs!"
"Tusen tack för en mycket givande dag ledd med ett stort engagemang som gav nya verktyg att jobba med."


Valpkurs 30-31 juli
Fantastiska valpar med lika fantastiska hundförare tränade hos oss i solsken och sommarvärme. Imponerande var hur lugna, lydiga och duktiga så unga valpar kan vara. Vi tränade apport på fältet, i skogen och i vattnet, skott, stopp, koppelgång, blodspår och mycket mer. En otroligt fin helg med ett superbra gäng.
Feedback:
"Tack för en otroligt inspirerande och lärorik valpkurs. Kombinationen med urfina stugor och trevligt sällskaphar gjort vår vistelse helt underbar!"
"Tack för en bra lärorik dag!"
"Så mycket bra saker vi har lärt oss, och så många fina valpar vi fått träffa!"
"Jättekul valpkurs!"
"Anke Meyer är en fantastisk lärare."
"Vi har gått flera kurser hos Anke Meyer -  alltid bra upplägg med massa bra tips."
"Jag tror det blir flera kurser för oss också."

9 juli: En trevlig kurs med kennelns barnbarn idag. Kursen var lika blandat som vädret. Vi hade sol, vind och regn och jag fick fina apport, fina stånd, fina spårarbeten, fina vattenarbeten, envisa bytesmedvetenheter och en blodig läpp p.g.a. hundkärlek.
Tack för en intressant och mycket trevlig träningsdag!
Feedback:
"Tusen tack för en superfin och inspirerande hundträning. Ni har ett jättefint ställe."
"Tack för bilderna och visdom!"
 


28 juni: Fina Maja tränade med oss idag. En vacker och mycket lydig tjej som älskar vatten, har jättefint stånd och stopp och blir säkert en riktigt duktig jakthund. Tusen tack för en supertrevlig träningsdag!
Feedback:
"Tusen tack för en fantastisk träning. Så behövligt och så mycket jag har framför mig o träna med Maja."


Unghundskurs 18 juni
Idag hade vi en unghundskurs på hög nivå. Fantastiskt duktiga hundar och förare med stora ambitioner. Jag håller tummarna för alla prov och så klart för jaktsäsongen som står framför dörren. Det var superroligt att träna med er - tusen tack att ni kom jättelånga vägar hit!
Feedback:
"Tack Anke, det var väldigt kul och lärorikt. Scilla är helt slut och ligger vid mina fötter nu."
"Tusen tack! Vilken jättebra träning och väldigt bra råd! Nu har vi att jobba med!"

"Jätte fin dag och mycket att öva på. Gunvald visar tendenser till trötthet men ger mig fanken på att han skulle dra iväg med ett rådjur om möjlighet gavs. Mycket bra dag hos Anke som vanligt och kul att lära känna er andra också."
"Tusen tack Anke! Vi kom över ”puckeln” idag."
"
Tack för en trevlig kurs med nya bekantskaper!! Bra för Kurra att få träna ihop med andra hundar och att få vilt introducerat."
"
En fantastisk dag, på alla sätt. Tack för din energi och ditt otroliga engagemang i hundarna!"
"Tack för en inspirerande träningsdag!"

4-5 juni: Jag hade en spännande träningshelg. Två fina stövare tränade hos oss och de här supertrevliga, men lite envisa hundar svarade mycket bra på kommunikation genom kroppsspråk. Stövare har ute i skogen mest sina egna idéer, men eftersom de är åt andra sidan vana att jaga i flock har de sensibla antenn för en fin kommunikation och avstämning med varandra. Det kan man utnyttja och får på det här viset en mer harmonisk samvaro med mycket mer kontakt även i skogen. Tusen tack för en trevlig och intressant helg!
Feedback:
"Tack så jättemycket för alla bra tipps, Anke! Ska bli jättekul att fortsätta träningen hemma."
 


Idag kom kennelns barnbarn Sebbe till träningen. Hans mamma är Tranulökarnas Dimbrá och pappan är Messi. Att han ser ut som sin mormor Nele är ingen nackdel, tycker jag. Han var superduktig. En tuff kille, som fattar snabbt och svarar bra på en bra människa-hund-kommunikation. Tillsammans med sin duktig och supertrevlig husse blir han en riktigt fin jakthund! Tack Bengt att ni kom hit!
Feedback:
"Tack Anke för en jättenyttig och mycket trevlig dag för både Sebbe och husse!"


31/5: För en jakthund finns inte alltid soligt väder. Den här underbara lilla tjejen tränade med oss i regn och hade hur roligt som helst. Hon har mycket tur med sina supertrevliga och engagerade husse och matte. Hon kommer att få ett liv med mycket jakt. Härligt!


Fortsättningskurs 28 maj
En underbar dag med oväntat fantastiskt väder, superduktiga hundar och trevliga, engagerade hundförare. Nu gäller lite träning under sommaren och sedan: jakt, jakt jakt för de fina hundarna! Lycka till!
Feedback:
"
Tack för en givande dag, Anke! Jag gillar verkligen ditt sätt att jobba med hundarna. Mycket respektfullt och hänsyn till varje individ."
"Tack för ett fint boende och en välordnad, lärorik och trevlig kurs."
 
"Toppendag!"
Valpkurs 21-22 maj
Ännu en underbar valpkurs är över. Vi hade en härlig träningshelg med superfina hundar och trevliga engagerade människor. Vi tränade reviering, koppelgång, apport, stopp, inkallning, blodspår, skott, vattenarbete och mycket mer emellan. Fantastiskt att se skillnaden mellan lördag och söndag. På söndagen i skogen gick alla apportövningar som en dans. Tack att ni kom hit med era underbara hundar! Jag ser fram emot unghundskursen med er! Tusen tack, Sara, för fotografering!!!
Feedback:
"
Tack Anke för en fantastisk helg med massor av ”hundlogik” och mycket skratt!"
"Tusen tack till dig Anke för en fantastisk valpkurs ! En sådan härlig entusiasm och seriöst upplägg ! Vi, jag och Midas har redan praktiserat/repeterat några moment nu på morgonen. STANNA(stop) satt där redan fint och apportera tappat ! Åter igen stort tack !"
"Roligaste och nyttigaste vi gjort på länge! Nu ser vi fram emot att slå i taket med valpövningarna så att vi kan komma tillbaka till Anke på unghund."
Jag hade en härlig träningsdag med lite omväxling från Münsterländerträningen. Vilken glädje att få träna med två springerspaniel. Båda hundarna var mycket duktiga och uppfödaren som är matte till Isola kan vara mycket stolt över de fantastiska avkommorna. Tosca, som tränade idag 5. gången hos oss, har under tiden fått massa fina priser och gör sin duktiga, supertrevliga matte jätteglad och stolt. Så underbara hundar - det var en toppendag!
Feedback:
"
En alldeles otroligt bra träning hos Anke på Tranulökarnas. Engagemanget och kunskapen är guld värt för att inte tala om fotona hon tog. Rekommenderar starkt att åka hit, superbra boende fina marker, bara bra helt enkelt! Och inte minst en helg med valpköpare Malin och hennes Tosca. Som för övrigt tog sin andra etta i viltspår på fredagen."
"
Det var en helt fantastiskt dag idag tar med mig ett kraftfullt mood och många tips till valpköpare. Stort tack Anke och valpköpare Malin med sin Tosca!"
"Tusen tack för idag: alla din kloka råd och ditt engagemang!!"Valpkurs 7-8 maj
Det var en underbar, trevlig valpkurshelg.
Tusen tack till Teslas matte Annica för superfin fotografering. ALLA valpar var otroligt duktiga och ALLA hundförare var fantastiska. Man kände harmonin mellan människor och hundar - härligt att uppleva! Jag är mycket nöjd med helgen, tackar er alla att ni kom hit och hoppas vi ses igen! Lycka till med era superfina valpar!!!
Feedback:
"Stort tack för 2 extremt lärorika dagar på valpkurs. Fullmatade med goda råd inför framtiden. Pedagogiskt och positivt bemötande oavsett vår utgångsnivå. Utöver det jättemysigt och fint boende. På återseende!"
"Stort tack för två riktigt bra dagar Anke! Vi har lärt oss massor av de väl genomtänkta övningarna, alla goda råd och de glada tillropen! Lasse skickar också ett stort tack till alla Münsterkompisar för roliga lekstunder."
"
Vi tackar så hjärtligt för en mkt lärorik o trevlig helg! Superkul att få träffa alla hundar o hundägare! Hoppas vi ses på unghundsträningen!"
"Akka och Husse hälsar och tackar för en fantastisk bra och givande kurs!"
"Tack för en lärorik och rolig helg nu har vi massor av tips och saker att träna med oss hem så kul !!"
"Stort tack för en mycket lärorik och inspirerande valpkurs!"
"Tack så mycket för kursen, miljön och inlevelsen från kursledaren!"

Unghundskurs 23 april
Idag hade vi en rolig unghundskurs med trevliga hundförare och temperamentsfulla unghundar. Alla var olika - det gjorde kursen mycket intressant. Vi tränade reviering på fält och i skogen, apport på fält och i skogen, blodspår, lugnet på pass, stopp, stanna, koppelgång, hundmöte och kommunikation/ledarskap. En supertrevlig dag med ett engagerat gäng.
Feedback:
"
Tusen tack för en rolig och lärorik dag."
"
Tack för alla goda råd och instruktioner. Vi skall jobba vidare och vi ser framemot värmen och vatten apportering."
"Har med mig många tankar och en gnista för träning tändes ordentligt. Så tack för en toppendag."
 


Unghundskurs 2022-04-09
En unghundskurs i aprilväder, men vilken jägare eller jakthund kan störas av detta? Superengagerade hundförare och fantastiskt duktiga hundar gjorde dagen till en äkta höjdpunkt. Vi tränade apport med dummys och vilt, släpspår med vilt, stopp, blodspår, koppelgång, reviering, apport under jakt, skott, lugnet på pass, stanna, ledarskap och människa-hund kommunikation. En jätterolig kurs med ett jätteroligt gäng! Tusen tack att ni var med!

Feedback: "Stort tack till dig Anke, superbra
och nyttig träning."
 

 

Träningshund Basker på väg

från valp till duktig jakthund.

Grattis Thomas och Basker!


De unga vildarna kom på 4 december för att träna. En härlig dag i iskalla vinterskogen. Ändå jobbade båda hundarna fantastiskt bra. Blodspår, apport, stopp, koppelgång, lydnad och som vanligt mycket kommunikation och ledarskap stod på programmet. Tack för en supertrevlig dag!!
Feedback:
"Tack Anke för alla goda råd, hjälp och en fantastisk dag!"


Extravalpkurs 13-14 november
Vilken fantastiskt rolig valpkurshelg vi hade!!!!
Ett supertrevligt gäng som passade perfekt ihop och superfina valpar som jobbade otroligt bra trots kylan och snö. Vi tränade apport, linförighet, stopp, kommunikation och ledarskap, blodspår, skott, inkallning, reviering och pratade mycket om injagning och jakt med unga hundar. Härligt med så pass engagerade och intresserade hundförare och duktiga hundar. En riktigt lyckad helg. Tusen tack alla deltagare!!
Feedback:
"
Tack för en toppenkurs!"
"Tusen tack Anke Meyer för en lärorik och supertrevlig helg att minnas! Åh tack alla som var med för och gjorde helgen till en fantastisk upplevelse, hoppas vi ses igen på unghundskurs."
"Ja tack Anke för din kunskap du delar med dig så engagerat och tydligt! Extra givande för oss Stockholmare att få uppleva Orsa i snöskrud med ett så trevligt gäng. Ser fram emot att sätta igång och öva så hoppas jag vi ses till våren."
"Tack själv Anke för två väldigt givande dagar med dig och de andra valparna. Vi fick väldigt många bra proffessionella tips och det gav mycket att få individuella instruktioner! Stort tack och vi kommer gärna igen i vår på fortsättningskurs."
"Verkligen kul!"
Fortsättningskurs 2 oktober:
Efter många valpkurser hade jag nöjet att träna med stora hundar idag. Det är mycket tillfredsställande att få följa hundarna från valp till vuxen hund och uppleva deras utveckling. Resultatet gör mig väldigt glad. Ni har gjort fantastiska jobb med era hundar!! Nu är det dags att jaga! Stort lycka till!Efter många valpkurser hade jag nöjet att träna med stora hundar idag. Det är mycket tillfredsställande att få följa hundarna från valp till vuxen hund och uppleva deras utveckling. Resultatet gör mig väldigt glad. Ni har gjort fantastiska jobb med era hundar!! Nu är det dags att jaga! Stort lycka till!
Feedback:
"
Tack för en bra kursdag! Så kul att se alla hundar jobba och lära av dig och varandra!"
"Du har lärt mig så mycket och det är jag otroligt tacksam över. Är även mycket tacksam för dina fina svar när jag behöver dina kloka råd. Du sprider så mycket glädje, energi, klokhet och kunskap. Tusen tack för den här gången!!!"
Valpkurs 18-19 september
Nu är sista valpkursen för säsongen över. Vi hade två roliga dagar, skrattade mycket och tränade många moment. Som alltid tränade vi på fältet, i skogen och i vattnet, vilket var redan ganska kallt. Alla valpar fick testa på räven och tuffa gänget apporterade den souveränt. Stort tack till alla deltagare och lycka till med era fantastiska valpar!! Vi ses på våren för unghundskursen!
Feedback:
"Stort tack Anke för en fantastisk helg! Jag och Billie hade superkul."
"
Håller med Jenny. Jalle och jag tar med oss massor. Stort tack för all din hjälp med allt runt Jalle."
"Stort tack för två jättenyttiga dagar för oss och Sebbe. Ditt engagemang och entusiasm är fantastiskt."
"Ett stort tack för otroligt inspirerande dagar hos dig. Mycket lärorikt och många bra tips och väldigt roligt. Vi kommer gärna igen framöver."

Valpkurs 11-12 september:
En lyckad valpkurs med supertrevliga människor och duktiga valpar igen. Alla två-och fyrbenta var mycket engagerade. Vi tränade på fältet, i skogen och i vattnet. Hundarna apporterade kanin, and, räv, mård, duva, svartfågel, dummys OCH kaninboll. En härlig helg! Tusen tack att ni kom hit med era fina valpar!
Feedback:
"Tack för en mycket givande helg. Du är en mycket bra och inspirerande kursledare. Nu har vi massa saker att träna på här i hemmaskogen. På återseende."
"Tack för en fantastisk helg med massor av bra verktyg för vidare träning."
"Tack Anke för en fantastisk helg! Trevligt att träffa alla valpar och människor och se vilka framsteg alla gjorde så snabbt! Anke du har givit oss verktyg som ska bli kul att fortsätta på hemmaplan."
"Tack för lite ny inspiration! Caspar sov gott i bilen och fortsatte sova nu när vi kom hem."
4 sept.: 2. Valpträning för Tranulökarnas G-kull
Feedback:
"Tack Anke för en fantastisk och lärorik helg! Så värdefullt att få instruktion, styrning och tips av dig, också superkul att träffa kullsyskonen och deras mattar och hussar."

"Tack Anke för en fantastisk dag med ditt enorma, positiva och vänliga engagemang! Åh vilken energi Du har!!! Nu ska vi fortsätta i din anda. Så lärorikt. Är superkul att se kullsyskonen också!! Den kärleken man ser när de får mötas är så underbar, det värmer i hjärtat. Alla syskonen är så fina också! Roligt även se deras likheter i kynnet! Ni har ordnat allt så fin med maten och allt!"


22-23 augusti: Bröderna Ebbe och Enzo vom Fresenhorst kom till träning med sina supertrevliga familjer. Två härliga, soliga träningsdagar på fält, i skogen och i vatten. Vi hann träna många moment och nu gäller det att testa alla färdigheter på jakt och att finslipa lite här och där. Spännande att höra av er igen. Ni kommer att bli fantastiska jakthundar. Lycka till i er första riktiga jaktsäsong!!!Bröderna Ebbe och Enzo vom Fresenhorst kom till träning med sina supertrevliga familjer. Två härliga, soliga träningsdagar på fält, i skogen och i vatten. Vi hann träna många moment och nu gäller det att testa alla färdigheter på jakt och att finslipa lite här och där. Spännande att höra av er igen. Ni kommer att bli fantastiska jakthundar. Lycka till i er första riktiga jaktsäsong!!!
Feedback:
"Tusen tack för en fantastisk träningshelg. Är fylld med entusiasm."
"Instämmer med Camilla! Vi fick med oss så mycket nyttig information. Tusen tack för en härlig och lärorik helg!"
"
Tack för all kunskap och guiding vi fick i helgen! Vi är jättenöjda med dagarna!"


Unghundskurs 14 augusti:

Vi hade en otrolig kurs under helgen. Många sorters väder och många sorters hundkaraktärer. De sista gjorde kursen mycket intressant för mig och trots alla skillnader mellan hundarna fungerade allt utmärkt bra. Vi tränade på fältet, i skogen och i vattnet. Jag såg bara fina apporter av mycket arbetsglada hundar. Så klart tillhör till en så pass lyckad helg mycket duktiga hundförare. Ni var toppenbra – jag är supernöjd med helgen och önskar er lycka till nu under jakten!!!
Feedback:
"
Sådan värme, kunskap, tydlighet och positiv energi du ger alla hundar och hundägare Anke! Tack för en fantastiskt rolig och givande kurs!"
"Tack så mycket för en suverän kurs!"
"Tack Anke alltid lika trevligt och lärorikt. På återseende och Skitjakt på dig i höst!"
"Tack Anke att vi fick komma och träna hos dig, du är otroligt duktig och inspirerande!"

17-18 juli: Två otroligt trevliga dagar med intensiv HZP-träning för Wildbachberger kennel.
Sååå fina, duktiga hundar, sååå trevliga hundförare och sååå engagerade uppfödare. Helgerna med er är årets höjdpunkter. Tusen tack att ni kom igen – jag njut av helgen, er och era hundar i fulla drag.
Feedback:

"Tusentack Anke! En fantastisk helg för alla oss som fick ta del av din kunskap och energi."
"Tack för en lärorik helg, nu får vi lägga oss i hårdträning med alla nya tips och infallsvinklar."
"Tack för en mkt givande helg. Hela ryggsäcken är full av verktyg, mer kunskap o härligt umgänge i fantastisk natur."
"Tack för en toppenhelg Anke!" 

Wildbachberger Ibsen
Wildbachberger Ibsen

Wildbachberger Ingo
Wildbachberger Ingo

Wildbachberger Jinn
Wildbachberger Jinn

Wildbachberger Jinx
Wildbachberger Jinx

Wildbachberger Juni
Wildbachberger Juni

Wildbachberger Juno
Wildbachberger Juno

Maxima von der Wolfstange
Wildbachberger Jindra


Valpkurs 10-11 juli
Vilken underbar helg vi hade med ett supertrevligt gäng hundförare och fantastiska hundar! Vi jobbade i alla väderlek och hundarna med. Är mycket nöjd med alla. De hade mycket olika temperament och blev lika duktiga, engagerade och fokuserade när det gällde att uppfylla en uppgift. Vi tränade apport, linförighet, ledarskap, hundkommunikation, blodspår, stopp, skott, apport i skogen och vattenarbete. Tuuusen tack till alla deltagare som gjorde den här fantastiska kursen möjligt!
Feedback:
"Valpkurs hos Anke Meyer i Orsa - klok, inspirerande, uppmärksam och omtänksam med hjälp och råd. Alltid med jakten som mål.
Spännande och mysigt att träffa andra unga münstrar från olika håll och deras trevliga förare. Tack för en fin helg!"
"Tack Anke för en toppenhelg, så mycket vi lärt oss och fått med oss sådant som vi ska träna på hemma. Många skratt och flera nya hundvänner blev en bonus!"
"Super tack för en otroligt lärorik & rolig helg."
"
Tusen tack för en mycket trevlig helg med många intryck."
"
Vilket fint gäng hundar! Tack Anke för att du delar med dig av all din kunskap. Lycka till alla valpisar och unghundar, kul att ses!"
"Tack för två lärorika dagar. Aston sover gott just nu."
"Super duper!!!"
"Tack så mycket för bilderna, och tusen tack för en otroligt bra kurs! Vi tycker verkligen att du gav bra information och tips som vi kommer ha stor nytta av i vår fortsatta träning av Otis! Boendet var också supertrevligt."
Unghundskurs 3 juli 2021
Vi hade en fantastisk unghundskurs med supertrevliga hundförare och jätteduktiga hundar som jobbade för fullt trots extrema värmen. Vi tränade reviering, apport på fält, stopp, linförighet, blodspår, vattenapport, simulerad skogsfågeljakt, lugnet på pass, stanna kvar, kroppsspråk och apport i skogen. Alla övningar med tanke på kommande jaktsäsong. Alla hundar blev mycket fokuserade när det blev ”allvar”. Med alla hundar kan jaktsäsongen börja – de kommer jobba fint. En mycket rolig dag. Tusen tack till alla deltagare!!!
Feedback:
"Vilka toppen dagar vi haft Clara och jag! Vi har åter varit på toppen bra träning hos Anke Meyer! Så nu gäller det bara att träna vidare på det vi lärt oss!"
"Tack för en superbra träningsdag i lördags! Så väl ordnat och du är så duktig på att lära ut. Det har nu gått några dagar och vi har hunnit träna på det vi lärde oss på kursen. Hunden är riktigt duktig, så nu gäller det att jag är ihärdig med träningen, så kommer det att bli bra!"
"Tack för en fantastisk rolig, effektiv och lärorik dag!"
"Tack för en bra kurs och trevlig boende!"
"Tack Anke för träningen, känns som det var mer än en dag, välbehövligt!"

1. Valpträningsdag för Tranulökarnas G-kull, 12 veckor. Vi hade en underbar dag med solsken, supertrevliga människor, duktiga hundar och god mat. Är mycket nöjd med alla fyr- och tvåbenta och överlycklig att ALLA kom!!! Tuuuusen tack!!
Feedback:
"Tusen Tack Anke!!! Det var verkligen en suveränt planerad och utförd valpkursdag får våra fina KLM- valpar! Sååå roligt att träffa alla!!! Såå superbra övningar och instruktioner som vi nu kan använda!"
"Tack för en fantastisk dag igår! Så kul att träffa alla och så himla lärorik. Vi åker hem med massor av inspiration, toppenbra träningstips och en härlig känska. Så duktiga valpar hela kullen, man blir så imponerad."
"Tack för en trevlig dag tillsammans med er. Jag kan bara tala för mig, men jag lärde mig väldigt mycket nyttiga träningstips. Så nu blir det sommarskola för Molle (och mig med). Ser fram emot att träffa er alla i september igen."
"Instämmer helt! Tack för en fantastisk dag, Anke! Väldigt lärorik. Vi kommer hem med massa inspiration, träningstips och en härlig känsla. "En till som instämmer. Ser fram emot nästa träff. Tack för allt Anke."