Tranulökarnas jakthundskola Orsa Anke Meyer

Jag hinner inte med att skriva om alla träningshundar, men här kommer flera:


Vi hade en härlig träningsdag med Viltjägarens Clara och hennes duktiga matte. Clara är en livlig, trevlig och vacker valp på 14 veckor, som svarade otroligt bra på träningen med bra hundkommunikation, mycket kroppsspråk och en matte som övertygande flockledare. Plötsligen gick allt som en dans: koppel, apport, vatten, stopp. Hon var suverän i alla moment. Hon är skottfast och duktig vid inkallningen och blodspår. En riktigt fin valp som kommer att bli en toppen jakthund. Tusen tack Pernilla och Roger för en trevlig och rolig träningsdag!
Feedback: "Tack Anke för en lärorik och trevlig dag!"
 Vi hade en trevlig, liten valpkurs trots att jag egentligen har kurspaus p.g.a. min egen valpkull. Basse och Zoey var mycket duktiga och hade tydligen skoj. Vi tränade koppel, apport, reviering, stopp, blodspår, skott, hundkommunikation och mitt favoritmoment LEDARSKAP.
Tusen tack Malin och Tomas - det var mycket roligt att träna med er.

Feedback: "Stort tack för en bra dag - kommer gärna tillbaka."
Vi hade två trevliga träningsdagar med lilla Bonnie (14 veckor) och hennes husse Jens. Bonnie är en fantastiskt duktig valp. Hon jobbade högt motiverat och fokuserat och klarade alla moment suveränt. Jens gör ett jättebra jobb med hunden. De blir ett toppen jaktteam!! 

Feedback: "Jag tycker att det varit en otroligt lärdomsrik helg med massor av nya insikter, idéer och verktyg för att träna rätt så jag och Bonnie kan sträva efter att bli ett bra jakt team i framtiden.
Jag kommer  arbeta mycket med allt jag lärt mig och göra nya saker som jag tycker verkar vettiga som du lärt mig , som tex lägga blodspår UTAN klöv. Tycker ditt argument med den metoden verkar klok."

 

Unghundskurser 2020-11-14, 2020-11-15
14/11: Vilken härlig träningsdag med ett fantastiskt trevligt gäng! Jättekul att känna igen alla hundar från valpkursen och att se deras utveckling. Alla hundförare gör ett fantastiskt bra jobb. Vi tränade från mörkret till mörkret många olika moment: t.ex. apport, stopp, blodspår, släpspår, en jaktsituation med jagande/jobbande hundar, hundar på pass och mycket skott. Min facit är lika som hos alla unghundskurser med tonåriga hundar: fina, nästan färdigvuxna hundar med mycket överskott av energi och lite underskott av hjärna eftersom den har inte hunnit växa lika snabbt. Ingen enkel ålder - ändå var alla hundar mycket duktiga och fokuserade när de fick uppgifter. Tusen tack till alla deltagare och lycka till med fortsättning av träningen hemma!!
Feedback:
"
Tack så mycket Anke för en rolig och lärorik dag!"
"
Unghundskurs med Atlas i Orsa var superkul! Tack Anke Meyer!"
"Tack Anke Meyer, utmärkt påminnelse om Münsterns allsidighet och dito träningsbehov. Bra allround träning och massor av tips för fortsatt träning."
"Är så tacksam för ännu en så givande kurs hos dig och så imponeradav din skicklighet med alla hundar. Tusen tack!"
"Så roligt att få se alla hundar igen och hur de har utvecklats sen sist! Tack Anke Meyer för ytterligare fin träningsdag!"
15/11:
Andra unghundskurs idag gick lika bra som kursen igår. Engagerade, trevliga människor, tonåriga hundar med många roliga idéer hur man kan utföra en apport.
Feedback:
"Tack för en jättehärlig och lärorik novemberdag!"
"Tack så hemskt mycket för en givande och lärorik helg!!!"Lilla Pixi kom hit för att få igång apporteringen. Med en specialapport som jag hade i min butik lyckades vi och nu gäller träning, träning, träning. Lät lovande vad jag hörde efter en vecka inomhusträning. Lycka till, Jonas!

Haha, fotar inte jag, fotar en annan utan att jag märkte:
"
Svängde förbi Orsa o Tranulökarnas på vägen till Lycksele för att få hjälp med att få till apportering. Tack Anke Meyer för hjälpen!"Valpkurs 26-27 september

Sista valpkursen för säsongen var mycket lyckad eftersom alla valpar och deras förare var mycket, mycket duktiga. Apport gick lysande, lika som blodspår, stånd och stoppträningen. Vi tränade dessutom reviering, vattenarbete, koppel och sitt vid skott. Härligt om så pass unga och temperamentfulla valpar blir direkt mycket fokuserade, lugna och duktiga när det gäller att utföra en uppgift. Tusen tack Camilla med Rio och Wildbachbergers kennel som deltog med 5 valpar från J-kullen. Det var helt underbart att träna med er och era fantastiska hundar!!

Feedback:
"Men tack Anke. Det är DU som ska tusen tack för väl genomförda tålmodiga, intensiva timmar av övningar och förklaringar till en helt nybörjare för jakthund. Är så taggad att börja träna NU, helst inatt (men just ja, börjar jobba 07.30 och Rio sover) !!"
"Vi tackar för en mycket trevlig och lärorik helg. Nu ska vi hem och fortsätta träningen med all den nya kunskapen vi fick med oss."
"Tack för en mycket lärorik kurs, vi kommer snart tillbaka."
"Vi kör repris här hemma framöver."
"Tusen och åter tusentack för allas superhärliga engagemang. Jösses va bra vi var!! Kommer alltid åter tillbaka till Anke på kurs. Anke du är bäst!"
"Ja så fantastisk du är Anke! Positiv och så full av energi!"
"Tack för en mycket givande och välformad kurs, och tack alla deltagare. Inatt somnar man ovaggat."
"Tack alla för en mycket trevlig helg. Tack Anke för en mycket givande kurs."
"Ååhh, tack, vad fina bilder! Som du jobbar, du är så kunnig energisk och duktig på att lära ut!"
"Vi är djupt imponerade av dina kunskaper om kleiner!"


 

Engelska Springerspanieln Tosca fick en träningsdag i september. Matte och hund har en väldigt bra kontakt. De har jobbat mycket sedan valpkursen och resultatet kan man se. Tosca blir en riktigt bra jakthund. Fortsätt på samma bra sätt Malin!! Härligt att se!
 


Träningshund Hjalmar

klarade suveränt tyska avelsprovet

HZP och harspår.

Stort grattis Louise!!!


Grattis till träningshundarna HUNTER (vänster) med Andreas och COGNAC (höger) med Tea!
Hunter, 1 år, blev bäst på spår i öppenklass. Cognac blev bäst i vatten och bäst i eftersök i unghundsklass. Stort grattis!!!️


29/8 Unghundskurs
Sista sommarkursen var lika lyckad som alla andra under den här långa kurssommaren: mycket trevliga, engagerade människor, mycket duktiga hundar. Det var så kul att jobba med er!! Med bra kommunikation och ledarskap gick alla hundar fint i koppel. Vi tränade dessutom apport, stopp och vattenapport vid en mycket avancerad sjö med myrmark omkring. På en simulerat jakt med mycket skott fick hundar jaga nära jägaren medan de andra hundarna tränade att sitta lugnt på pass omkring. Alla var jätteduktiga. Med lite skogsapport slutade den långa träningsdagen. Jag är mycket nöjd med alla, tackar att ni kom hit och önskar lycka till för träningen hemma och för jakt!!
Feedback:
"Tack för ytterligare en toppendag i Orsa-skogarna! Så mycket man lär sig på en dag, nu gäller det att komma ihåg och förvalta allt. Hoppas du får en skön jakthöst!"
"Tack Anke för härliga träningsdagar på Tallhed nu är det bara att fortsätta jobba på hemma."
"Tack för en superbra träningsdag!"
"Nu har vi mycket att tänka och träna på. Hoppas du får en fin jakthöst!"
"Tack för fina bilder och tack för en väldigt givande och trevlig kurs igår!"
"Bra och lärorikt som vanligt."
"Stort tack för en fantastisk träningsdag igår. Du instruerar på ett inspirerande och tydligt sätt. Nu är vi taggade att fortsätta med vår utmaning."
Vi hade trevliga träningsdagar: Ebbe vom Fresenhorst fick en helg privatträning. Han är en livlig och mycket duktig hund, som reagerar väldigt bra och förigt på nya saker i träningen. Vi tränade allt som en ung jakthund ska träna: Reviering, apport, blodspår, koppel, stanna, släpspår, stopp, kommunikation/ledarskap, vattenarbete och även down. Kombinationen av en riktigt bra hund och en superduktig matte med en fantastisk känsla för perfekta timingen i hund-arbetet kommer helt säkert att leda till ett riktigt bra och fungerande jaktteam. Härligt att se! Lycka till, Camilla, med träningen hemma och tusen tack att ni kom hit med fina Ebbe!!

Feedback:
"Ännu en gång 1000 tack för 2 helt fantastiska träningsdagar. När vi körde upp hit, sa jag till min man ”jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig av dessa dagar, men jag hoppas att jag får lite verktyg som jag kan använda". Whaoo med verktyg och aha upplevelser jag fått med mig.
Ett fantastiskt trevligt och gemytligt ställe att bo på också."
"Haft fantastiska träningsdagar här. Bra boende och fantastisk tränare."
"Tänk i går förmiddag visste denna hund inget om apportering, simning eller kombinationen. Nu vet han. Tack för hjälpen Anke Meyer."

Ebbe vom Fresenhorst

Ebbe vom Fresenhorst

Ebbe vom Fresenhorst

Jag hade den stora äran och glädjen att välkomna Wildbachberger kennel till en HZP/VGP-träningshelg på Tallhed. Fantastiska hundar, fantastiskt trevliga och engagerade människor. Uppfödare som bryr sig och åker med sina valpköpare på träningsresa. Helt underbart att se! Tack att ni kom hit. Jag ser mycket fram emot att träffa er igen. Det var en supersupertrevlig helg! Tusen tack!
Feedback:
"
Tusen tack för en mycket givande träningshelg!! Så lärorikt och roligt."
"
Tack för en super helg, otroligt lärorikt o tack för jättefina bilder."
"
Det var verkligen en rolig och lärorik helg, stort tack till alla inblandade! Och ett extra tack till Elisabeth och Gerhard som annordnade och dessutom ville adoptera mig och hjalmar."


Mats med Wildbachbergers Goliat
Wildbachbergers Goliat

Wildbachbergers Goliat
Wildbachbergers Goliat

Wildbachbergers Gillis
Wildbachbergers Gillis

Wildbachbergers Gillis
Wildbachbergers Gillis

Wildbachbergers Ibsen
Wildbachbergers Ibsen

Wildbachbergers Ibsen
Wildbachbergers Ibsen

Wildbachbergers Ibsen


Efter träningen kom jaktsäsongen!
 
Apporten fungerar!!!

Toppen! Grattis!!!
 

Wildbachbergers Ismo
Wildbachbergers Ismo

Wildbachbergers Ismo
Wildbachbergers Ismo

Maxima von der Wolfstange
Maxima von der Wolfstange

Maxima von der Wolfstange
Maxima von der Wolfstange

"Hjalmar" vom Donnersberger Land
"Hjalmar" vom Donnersberger Land

"Hjalmar" vom Donnersberger Land
"Hjalmar" vom Donnersberger Land

Min valpkurs 8-9 augusti översteg alla mina förväntningar. Ni som tränade här förut vet att vi brukar träna mycket fokuserat och allvarligt för att hinna ett fullspäckat program. Det gjorde vi så klart även den här gången. Vi tränade allt som ska tränas med valpar: blodspår, apport, skott, inkallning, stopp, vattenarbete, stånd, reviering, släpspår, ledarskap, kommunikation och vi lyckades även att provocera skall hos Geja. Alla valpar och alla människor var otroligt duktiga, men jag kan säga att hundarna var lite extraroliga den här gången så att vi hade mycket skoj. Ett exempel ska jag berätta: När Geja skickades in i vattnet för att apportera en dummy simmade hon ut, men sökte på ett helt annat ställe än dummyn låg. Hon sökte och sökte och till slutet dyk hon och kom upp med en liten fisk, som hon jättefint apporterade till husse. Otroligt!!! Banshee imponerade oss alla med super vattenarbete och fantastiskt stånd och Atlaz var otroligt duktig på blodspår och överraskade matte med hur fint han kan gå i koppel. Sammanfattat en väldigt lyckad kurs med supertrevliga, superengagerade deltagare som har stor empati för hundarna. Det är härligt att se. Tack att ni kom hit och lycka till med träningen hemma!
Feedback:
"
Tack för en jätteroligt och inspirerande helg! Vi fortsätter med bl.a. koppelträning."
"Tack själv Anke! Intressant, lärorikt och utmanande! Mycket att reflektera över och nya övningar att jobba med på vägen mot en allround jakthund. Fisket är en bonus som vi bjuder på, varför apportera en plastbit när det finns ”riktigt” att apportera."
"Tack för en fantastisk helg och vilka fina bilder!"
Träningshund „Hunter vom Stangenheck“ (1 år) fick „full pott“ på prov i eftersöksgrenarna. Stort grattis Andreas och Ellinor!
Tusen tack för era fina ord:
"Andreas ställde upp med Hunter på prov idag. 10/10 på spår+apport, 10/10 vattenarbete och bästa unghund. Tusen tack till dig, dels för att du hjälpte oss hitta Hunter men också för att du lärt oss allt vi kan."
Vad rörd och glad jag blir att få sådana meddelanden! TACK!!!
Hunter vom Stangenheck


Vi hade en underbar valpkurs med fina valpar och mycket intresserade, kloka och supertrevliga hundförare. Imponerande var kontakten mellan alla hundägare och sina hundar.
Vi tränade apport på fält och i skogen, stopp, stånd, skott, reviering, blodspår, simning, vattenapport, att gå fint i koppel, människa-hund-kommunikation och ledarskap. En lyckad kurs – jag är mycket nöjd med alla! Tusen tack till alla deltagare!
Feedback:
"
Tack Anke Meyer fantastiskt roligt att få ta del av dina kunskaper och träna hos dig! Syns snart igen!"
"
Tack för en bra helg. Nu har vi mycket att träna på tills nästa gång."
"
Tack för en lärorik och inspirerande helg i härlig omgivning Anke! Ser framemot fortsättningen."
"
Tack själv för en intressant och lärorik helg Anke!"
"Tusen tack för två sååå värdefulla träningsdagar tillsammans med dig! Ser fram emot nästa träningen!"

"Vilka fantastiska dagar hos gurun Anke Meyer! Dock så briljerade min pojk med naturligt stående för fågel. Oops! Nu blir det fokus på att trigga skall!"
2020-07-18: Unghundskurs med hundar av lite blandad ålder mellan 5 månader och 3 år. Dagen var lång och krävande. Vi hann mycket: Blodspår för alla, apport, släpspår, vattenarbete vid två sjöar med olika svårigheter, en simulerad skogsfågeljakt och lugnet på pass bredvid en pågående jakt med jobbande hundar och många skott. Hundarna var mycket duktiga och klarade av alla uppgifter även att hoppa in och apportera från en sjö utan strand. Största utmaning idag var att gå fint i koppel. Här finns hos de flesta lite träningsbehov.
Tack alla deltagare för en härlig dag i skogen!
Feedback:
" Ankes träningar är bäst!"

Ett supertrevligt och mycket engagerat gäng Skåningar är på Tallhed för träning. Vi tränar många VGP moment: släpspår i skogen, apport över hinder, rävapport. Imorgon blir det VGP momenten ”Buschieren” (hunden jobbar under bössan) och ”Ruhe am Stand” (hunden beter sig lugnt åt sidan av en jaktsituation), mycket apport igen, apport över dike, fritt följ och linförighet, stopp och en simulerad skogsfågeljakt. Det måsta så klart vara ett fullspäckat program om man åker så pass långt. Jättekul att träna med det här gänget och deras duktiga hundar!
Feedback:
"
Tack Anke för två inspirerande dagar! Fokus på hunden i rätt ”mode” framöver. Teamwork!"
"Nu har vi fått smaka lite på vad tyskt fullbruk kan innebära. Tack till kloka Anke Meyer, kära vännerna...."Träningsmålet idag med Grosser Münsterländern Lexus var att gå fint i koppel. Bilderna pratar för sig själva. Husse, matte och Lexus var mycket duktiga. Andra målet var blodspår, som Lexus gjorde för första gången efter min speciella metod och det gick jättefint. En underbar hund. Kul att träna med honom!
Feedback:
"
Tack för en mycket bra träning och tydlighet i vad jag gör fel. Nu får vi jobba vidare så jag lär mig."
"Ännu en fin träning med Anke i Orsa. Har haft hundar större delen av mitt vuxna liv men har ändå massor att lära mig."

Valpkurs 27-28 juni: En härlig träningsdag med supertrevliga människor och otroligt duktiga valpar mellan 12 och 17 veckor som tränade full fart trots 30 grader i skuggan. Alla imponerade på blodspår som inte är lätt under extremt torra förhållanden. Apportövningar gick jättebra lika som att gå fint i koppel. På slutet fick alla kyla ner sig i vattnet så att den här heta träningsdagen gick bra tack vare skogens och vattnets kylande effekt. Jag är mycket nöjd med träningsdagen och ser fram emot att fortsätta imorgon! Andra dagen blev lika bra. 
Feedback:
"Tack för en givande dag! Vi ser framemot fortsatt träning imorgon. "Tack så hemskt mycket Anke Meyer för två fantastiskt lärorika och roliga dagar! Vi känner att vi har fått en riktigt bra grund till fortsatt träning för Amarillo."
"Helgen tillbringade vi norr om Orsa på valpkurs med Duo. Mycket inspirerande och lärorikt med en mycket inspirerad, trevlig och duktig instruktör, Anke Meyer. Nu har vi en hel del att träna på med vår lilla plutt."
"Som sagt- supertrevliga och inspirerande dagar. Tack!"

Tusen tack, Markus och Lina, för en supertrevlig träningsdag. Ni gör ett fantastiskt jobb med Tranulökarnas Elda (1 år). Vi hade ett fullspäckat program och allt har fungerat jättebra. Ni var så duktiga alla 3! Jag är mycket nöjd med dagen.


2020-06-06 Fortsättningskurs:
Efter två ”otrogna” helger med träning för andra hundraser hade jag glädjen att träna med ett härligt gäng Kleiner Münsterländer i helgen. Fem ettåringar och en treåring tränade många HZP och VGP moment. Superduktiga hundar allihopa – jag var mycket nöjd. Tack till alla deltagare för en fantastiskt trevlig träning!
Feedback:
"
Tack för mycket bra träning!"
"Tack för en bra och lärorik träningsdag i Dalarna!"
"En mycket bra och trevlig träninghelg. Stort tack Anke. Alltid lika kul att komma till Tallhed. Du kommer se oss där igen."9-10 maj: Valpkurs i snöfall idag. Ändå blev det 2 härliga träningsdagar - igår på fältet och idag i skogens verklighet. Otroligt hur ca.12 veckor gamla valpar kan utveckla sig under bara 2 träningsdagar. Så glädjande och givande för mig att se. Vi tränade apport, stopp, stanna, sök, skott, blodspår, vattenapport, teambildning, människa-hund-kommunikation, ledarskap, inkallning, reviering och att gå fint i koppel. Alla var mycket duktiga och jag är mycket nöjd med helgen!
Tack till alla deltagare, vi ses snart i unghunds-kursen!
Jag hade en härlig träningshelg med två supertrevliga tjejer och sina två fina Gråsidingar Ayla (5 år) och Trolla (6 år). Jättekul att träna med vuxna hundar som var mycket duktiga och reagerade jättefint och direkt på mitt lite annorlunda sätt att träna. Vi tränade flera VGP-moment, stopp på olika sätt, lite vattenarbete och annan allmän träning. Lättlärda, snälla, trevliga hundar. Tusen tack Christine och Malin att ni kom hit – det var en stor glädje för mig att träna mer er!
Feedback:
"
Tack Anke, verkligen superbra träning."
"
Tack för en innehållsrik och jättebra träningshelg!"
26/4 Fortsättningskurs:
Vilken härlig dag!
Jag hade en lång träningsdag med ett gäng ettåringar.
Vi hade jättekul, hundarna och hundägare var superduktiga. Vi tränade apport, stopp, vatten och flera VGP-moment (Buschieren, Ruhe am Stand, Ablegen, Schussruhe). Jag var väldigt imponerad över hundarnas framsteg under träningen. Tusen tack att ni kom och lycka till med träningen hemma!! Jag är mycket nöjd med dagen!
Feedback:
"Så härlig dag! Tusen tack Anke och alla andra för att vi får vara med i erat härliga gäng."Träningshund Sune på jakt
Jag hade en jättetrevlig träningshelg med Sture (Hirschfängers Wicks). En vaken kille som har många talanger. Apport lärde han sig jättefort, näsan är fantastiskt bra och han är en mycket snäll och tillgiven hund. Vi tränade stopp, apport, blodspår, släpspår, lydnad vid skott, koppel, stanna, stånd, reviering, non verbal kommunikation för jakt, ledarskap och mycket mer. En fullspäckat helg och jag är mycket nöjd med Sture och hans husse. Tack, Johan, att ni kom långa vägen hit och lycka till med fina Sture!!Jag hade äran att träna med en Grosser Münsterländer. Vi kämpade på trots 10 minusgrader. Lexus var mycket duktig. En lugn och förig hund som trivs tydligen i nya familjen. Lycka till med den här fina hunden!!
Tack Daniel för dina fina ord:
"Tusen tack för en kanonbra dag. Du gav oss massor av ny insikter och tips. Vi kommer definitivt tillbaka."Jag hade fantastiska träningsdagar med den här lilla mannen och hans supertrevliga husse och matte. Sune är en valp från Frank Alvegg i Norge efter "Bele vom Fleckenbühler Land" och "Anton vom Halbemonder Horst". En riktigt bra valp, som lär sig otroligt snabbt och som jobbar väldigt fokuserat och med stor viljan att göra allt rätt. Det var en glädje att jobba med den här hunden och med Linn och Erik, som gör ett fantastiskt jobb med honom. Det känns en underbar harmoni mellan dem tre. Jag är supernöjd efter de här träningsdagarna! Tusen tack att ni kom och lycka till vidare! Sune blir en riktigt bra jakthund - det kan jag lova!
Feedback:
"Tusen tack för en otroligt lärorik helg, nu har vi massor att jobba vidare med hemma! Vi är mer är nöjda alla 3 och vilken ära för oss att få komma till dig i Orsa med den kunskapen och erfarenheten du bär på! En helt fantastisk helg och du är en underbar människa Anke."Hade 2 supertrevliga träningsdagar med Faron von der Grünbacher Sonnleit'n. Han är 6 månader gammal, väldigt klok och lär sig otroligt snabbt. Riktar man hans temperament och fokus på äkta utmaningar, så jobbar han väldigt koncentrerat och bra. Han jobbade fint på släpspår med bra apport, gjorde super vattenarbete och blev mycket förig under träningen. Han vill jobba och är på väg till en riktigt bra jakthund. Tack, Atle, för 2 härliga träningsdagar!
Feedback: "Det er meg som skal takke Anke. Vet nesten ikke hva jeg skal si, men det føles som om jeg l rte mer på disse intensive treningsdagene enn på alle årene med Kleiner Münsterländer til sammen. Hvis vi klarer å omsatte all denne l rdommen i praksis, kommer dette til å bli veldig bra. Tusen takk for to veldig hyggelige og sv rt l rerike treningsdager."31 grader i skuggan - ändå hade vi härliga träningsdagar på Tallhed. Är supernöjd med Tranulökarnas Elton, Easton och Famous Zeiss (4 månader gamla). Tränade blodspår, stopp, apport, släppspår, vatten, kommunikation, koppel och mycket mer... Alla tre är vattenglada, lugna och jobbar väldigt fokuserat och koncentrerat. Är mycket stolt över er och tacksam över så duktiga engagerade valpägare!!
Feedback:
"
Stort tack till dig Anke Meyer för ditt fantastiska engagemang, din kunnighet och arbete med hundarna! Bättre uppfödare får man leta efter!! Ser redan fram emot nästa valpträning på tallhed! Men tills dess är det träning som gäller!"
"
Tack för en jättebra träningshelg som även gett oss icke jägare massa nyttiga hundkunskaper. Stort tack till Anke som även ”badade” oss människor och till Daniel, Johanna och Ola - vilket gäng!"

Under sommarn finns traditionellt sommarträningsläger där tyska hundar förberedas på sina tyska höstprov HZP och VGP. På bild Elliot vom Herteler som klarade sin HZP suveränt med 184 poäng och Laika vom Münsterland, som (efter en fantastiskt HZP året innan) blev i år även provvinnare (Suchensieger) på sin VGP (tyskt fullbruksprov). Då får man vara lite stolt över sina träningshundar. Stort grattis!